Startsida EU Guiden - Din Guide till EU-pengarna Nyheter inom EU-finansiering Arbeta hos oss Om CoFund Kontakta oss
  100.000 kronor till IT-företag

Kundstudie, Studentum

Studentum erbjuder en elektronisk informationstjänst för gymnasieelever som önskar läsa vidare på högskola. För några månader sedan beställde Marcus Boström, teknisk chef på ett mindre teknikföretag, en finansieringsanalys av CoFund. Med CoFunds hjälp har han sparat mycket tid på informationssökning och fått råd som hittills lett till 100 000 kr i finansiering. Dessutom väntar företaget på besked som kan ge företaget flera miljoner kronor i utvecklingsstöd.

Första steget mot EU-pengarna
"Vi ville hitta bidrag för att utveckla en europeisk version av vår tjänst och hade hört att CoFund var duktiga på EU-finansiering" säger Boström. Med hjälp av sin personliga rådgivare på CoFund fick Studentum snabbt en inblick i möjligheterna med EU-finansiering. "Först genomförde CoFunds rådgivare en analys av vår verksamhet för att identifiera stöd som kunde passa vår verksamhet, sedan använde vi vår rådgivare för att bestämma vilket program vi skulle ansöka till."

EU-programmet eContent blev en lyckoträff
Valet föll på eContent, ett program som finansierar utvecklingen av Europeiska informationstjänster. "Programmet var en lyckoträff eftersom både dess inriktning och finansieringsvillkor stämde väl överens med vår verksamhet. Vi såg möjligheten att sänka vår utvecklingskostnad med 50 procent".

Men Studentum nöjde sig inte med detta, de ville dessutom undersöka möjligheten att få stöd för själva arbetet med att utforma ansökan. "Eftersom vi är ett litet företag ville vi hitta ett stöd som kunde finansiera själva planeringen av ansökan till eContent. Vi kontaktade återigen vår rådgivare och fick tips om SMINT-programmmet".

100.000 kr i förstudiebidrag

Företaget bestämde sig för att lämna in en SMINT-ansökan och en månad senare kom beskedet - Studentum beviljades 100 000 kronor för att genomföra en ansökan till eContent. "Utan CoFunds hjälp hade vi aldrig upptäckt dessa möjligheter. Vi har fått många värdefulla tips som gjort att vi sparat mycket tid."

Chans på dom stora pengarna
Med hjälp av SMINT-bidraget håller Studentum nu som bäst på att utarbeta sin ansökan till eContent. "Vi är naturligtvis mycket nöjda med CoFund och deras rådgivning. Dessutom får man väl säga att den redan betalat av sig, flera gånger om!". Om ansökan går igenom innebär det att Studentum får flera miljoner kronor i utvecklingsstöd. "Jag tror vi har en bra chans på dom riktigt stora pengarna" avslutar Boström.

 
Referenser
»
Referenser


Kundstudier
» 6 Mkr till inkubator
»
100 kkr till IT-företag