Startsida Beskriver våra tjänster Nyheter inom EU-finansiering Arbeta hos oss Om CoFund Kontakta oss
  92 Mkr till mobil spelutveckling

Intervju med Sven Hålling, It's Alive Mobile Games AB

It's Alive är ett stockholmsbaserat spelföretag som tidigt insåg möjligheterna med EU-finansiering. Företaget har framgångsrikt sökt flera EU-stöd till sin verksamhet och nyligen accepterade EU en ansökan om ett av Europas största mobila spelutvecklingsprojekt någonsin. Projektet, som kallas iPerg, involverar totalt tio partners över hela Europa där It's Alive är en av deltagarna. Den totala budgeten för iPerg är på 92 Mkr varav EU bidrar med ca 63 Mkr.

Grattis!

Tack. Det känns verkligen spännande! Speciellt eftersom hela projektet handlar om Pervasive Gaming, som är vår speciella nisch.

Vad är iPerg?
iPerg är ett projekt där vi tillsammans med våra partners ska vidareutveckla pervasive gaming, som är en variant på multiplayer onlinespel där tusentals spelar deltar på en och samma gång genom att vara uppkopplade och spela mot varandra via sina mobiltelefoner. Med hjälp av tekniska lösningar som exempelvis mobil positionering kan spelplanen flytta ut på gatorna i verkligheten och skapa en spelupplevelse som smälter ihop med verkligheten. Projektet täcker både forskning och tillämpningar kring onlinespel inom området Pervasive Gaming. Vi kommer inte bara att utveckla spel och teknik, utan även affärsmodeller, organisation, verktyg och processer för att driva stora onlinespel.

Hur stor del av finansieringen tillfaller It's Alive?
Ca 5 Mkr.

Vad innebär finansieringen för er verksamhet?
Finansieringen innebär att vi reducerar vår utvecklingskostnad med ca 50 procent. Vi räknar även med att projektet kommer generera nya samarbeten och affärer.

Hur passar projektet in med er ordinarie strategi?
Vi utgår alltid från vår ordinarie strategi och försöker därefter se om vi kan hitta lämpliga finansieringsalternativ som leder i rätt riktning. I flera fall har vi lyckats hitta EU-program som finansierar exakt det vi sysslar med. Så var fallet med tex iPerg.

Hur hittar ni partners till era projekt?
I första hand försöker vi utnyttja våra befintliga affärsrelationer när relevant, men vi har även via våra nätverk hittat helt nya partners att arbeta med.

Hur hanterar ni administrationen?
Vi är ett litet företag med sju anställda och vill helst undvika att drunkna i den omfattande administration som krävs speciellt för de större projekten. Därför en fördel att samarbeta med universitet och forskningsinstitutioner som har stor erfarenhet av hur detta skall hanteras. I andra fall andra fall använder vi oss av EU-konsulter som kan detta.

Vilka råd kan du ge till andra som är intresserade av att söka EU-stöd?

Håll er uppdaterade och bevaka kontinuerligt nya stödprogram
Ta hjälp av någon med erfarenhet när ni skriver er ansökan
Sök projekt som ligger i linje med er strategi, ingen idé att söka bara för pengarna


 

 
Nyheter
»
Nyhetsarkiv


Artiklar

»
92 Mkr till mobilspel